EDUCATIE – VERBINDING – DUURZAAMHEID – PUBLICATIE

100 x Naar buiten! ideeënboek

Wat gaan we doen met dat al groen?’

Terwijl de ontwikkelingen van nieuwe schoolpleinen nog volop gaande zijn, rijst bij de eerste scholen ook de vraag: en hoe nu verder? Zowel qua onderhoud als in gebruik. Bij sommige schooltuinen is niet al het geplante groen aangeslagen, ook is niet alles altijd zo praktisch ingericht als bedacht. Er zijn wijzigingen in het docententeam of de betrokken ouders minder betrokken dan gedacht.
Ouders stellen zich vragen over de daadwerkelijke verbetering en voor kinderen is het soms moeilijk om door het groen heen te kijken en de speel- en onderzoekopties te zien.

Er wordt nog een officieel onderzoek opgezet om te kijken waar men in de praktijk precies tegenaan loopt en de resultaten over het algemeen, maar in de tussentijd is men, de scholen en hun directies,  al op zoek naar praktische oplossingen en ideeën. Ook juffen, ouders en BSO medewerkers kunnen erg veel baat hebben van een eenvoudige en praktische ondersteuning over hoe om te gaan met het nieuwe, groene schoolplein.

Daarvoor hebben we deze mooie tussenoplossing: een simpel overzichtelijk doe- boek vol ideeën om buiten of met buitenmaterialen aan de slag te gaan: het 100 x Naar buiten! ideeënboek.

Simpelweg buiten spelen
Gezond eten en er veel van weten
Natuur is ook cultuur