EDUCATIE -DUURZAAMHEID – VERBINDING – PUBLICATIE

Bijzondere
Boeren

Projectleider, uitgever, hoofdredactie

Als we niet willen dat ‘de boer’ verdwijnt en een vergeten ambacht wordt, dan zouden we meer lokaal eten moeten kopen. Daarbij is dat voor de consument ook op veel fronten beter. Met het idee ‘wat de Tilburger niet kent’ heb ik 20 boeren, op fietsafstand van de stad en mét winkel, gevraagd om meer over zichzelf, hun visie, bedrijf en producten te vertellen. Wanneer men weet wat, wanneer, waar en waarom meer boodschappen te doen bij de lokale boer, dan kán het bijna niet anders dat men meer lokaal en met het seizoen mee wilt eten. Daarmee ondersteunen we ook nog eens de ‘betere’ boer en onze eigen gezondheid.
De foto’s zijn beschikbaar onder een ‘creative commons’ licentie.
Alle verhalen zijn (los) te lezen op  www.bijzondereboeren.nl

De pdf versie van het magazine kun je HIER downloaden

 

Wim en Harriëtte van biobedrijf de Regte Heijden

Lieke Snijders van de Moerderij

Wim en Marianne van Zon van edelhertenboerderij de Zonhoeve