GoodFood – Particpatie – Educatie – Publicatie
Good Food Menu
Initiatiefnemer, projectcoördinator
Na onderzoek blijkt dat je in de gemeente Tilburg al op heel wat locaties streekproducten of ‘ anderszins’ gezond kunt eten. Als volwassene.
Voor kinderen staat er bijna altijd friet met frikandellen of pannenkoeken op het menu.
Wat is daarvan het gevolg? Zij associëren ongezond eten met feest…
Of is het andersom? Presenteren wij als volwassenen feest altijd met makkelijk, ongezond en goedkoop eten?
We zijn we op vele fronten bezig om hen te inspireren meer water te laten drinken, meer te sporten en gezonder te eten, maar waarom doet doet de (lokale) horeca en politiek dan nog niet mee? Kinderen zijn ook gasten.
Wanneer ‘uit eten’ ook gekoppeld wordt aan de smakelijke gerechten die ouders ook kunnen krijgen, grappige gerechten door een creatieve kok, seizoensproducten met een verhaaltje. Dan gaan kinderen zien dat bij het vieren van feestjes GoodFood prima hoort.
Dachten we…
Stadscafé de Spaarbank met hun piratenbordje in het Centrum van TIlburg
De Visserij in de Piushaven
Italiaans restaurant Giardino d’Italia in de Reeshof