Duurzaamheid – Verbinding – Educatie – Publicatie

Verandering van spijs…

24 Innovatieve spelers binnen het huidige voedselspel: waarom zijn zij vernieuwend, doen zij wat zij doen en waar lopen ze tegenaan? Op 3 soortgelijke locaties in Noord- Europa stelden we deze vragen aan ondernemers en initaiteven. 

VERANDERING VAN SPIJS… DOET ETEN

Veel snelle trends en ontwikkelingen beïnvloeden onze kijk op voedsel. Met de Sustainability Development Goals van de VN als leidraad, maakten we een momentopname door middel van interviews van 24 actuele initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van duurzame voedselsystemen in dichtbevolkte regio’s. In dit geval van in de driehoek tussen Noord-Brabant, Noordrijn-Westfalen (D) en de Vlaamse regio van België.

Er is ervoor gekozen om een samenvattend, leesbaar overzicht te maken en inzicht te geven in de grensoverschrijdende voedselinnovatie richting duurzame ontwikkeling.

Als lid van het #013Food netwerk ben ik tevens onderdeel van een frisse, lokale beweging waarin verschillende spelers de handen ineenslaan om samen het thema duurzaam, gezond en regionaal voedsel hoger op de politieke en economische agenda te zetten. 

In samenwerking met SusMetro, 013food, Foodlab Lochal en met medewerking van studenten van
Fontys IEMES – Communicatie, Tilburg (NL)
Avans Hogeschool – Communicatie, Breda (NL)
HAS hogeschool, ’s Hertogensbosch (NL)
Hochschule Rhein – Waal, Kleve (D)

Mede mogelijk gemaakt door Rabobank Tilburg en de gemeente Tilburg

Enkele lokale initiatieven

Korte keten:
#sameninkopenbijdeboer in Tilburg
GoeiEete

Tegen voedselverspilling:
Amachtelijke ciders van
de Vergeten Appel

Ciculair: Oesterzwammen
op koffiedik van
Zuiderzwam