‘Nieuwe ondernemers’

Nieuwe Ondernemers…dat heeft niets met leeftijd te maken, maar alles met doelstellingen…

Wat willen we nou? Verantwoord bezig zijn? Een bijdrage leveren aan de toekomst van onze kinderen? Veel geld verdienen zodat we lang op vakantie kunnen? Om op deze vragen antwoord te geven ben ik op zoek gegaan naar ‘nieuwe ondernemers’, nu ook vaak sociaal ondernemers genoemd. De zoektocht werd een expeditie: Expeditie KICS. 

Op de vooravond en op het terrein van Festival Mundial in de Spoorzone vond Expeditie KICS plaats: Met 16 partijen die een bijdrage leverden aan de organisatie kan je wel spreken van een enorme co-creatie. Lokale bedrijven en organisaties boden ieder een passend stuk programma en nodigde een stuk van hun eigen netwerk uit. Samen vinden- verbinden- versterken…

Deze 16-tal Nieuwe Ondernemers, met oog voor sociale, ecologische én economische duurzaamheid, brachten d.m.v. brainstormsessies van Operatie Frisse Peper, in kaart waar de behoefte van deze groep lag.

De behoefte werd geformuleerd als: het delen van KICS: Kennis, Inspiratie, Co-Creatie en Samenwerking. Door belangeloze samenwerking met veel partijen stelden we een verrassend programma samen: we leerden elkaar en elkaars ideeën kennen op een vernieuwende, informele doch gestructureerde manier en kregen antwoorden op vragen waar we, als Nieuwe Ondernemers, mee zitten.
Het terrein voor een expeditie was fantastisch, de laagdrempige sfeer met festivalfeeling droeg daar zeker aan bij.

120 deelnemers werden ingedeeld op een verrassende trip en sloten de namiddag af met de opening van de Urban Farm op Festival Mundial.

Expeditie KICS: Vrijdagmiddag 26 juni

Wat? Hét Kennis. Inspiratie. Co-creatie-. Samenwerkings -event voor & door ‘Nieuwe Ondernemers’
@Mundialterrein @Spoorzone @Tilburg E
en samenwerking met o.a.
Barometer Duurzame Evenementen
LinkedInspiratie
Festival Mundial
Kenniscloud/ Kennismakerij
Operatie Frisse Peper
Urban Farm Area @Mundial
MCSI
Stichting @OpGroeneVoet-samenwerkers
De Statafel-sessies
Tijdmachine Video Nova 3000
Theater de Boemel, tientallen creatieve ondernemers,
en een grootse Pitch ’n Expertsessie! met Tussenheid013